ateljen/ the studioJa, det känns himla gött att äntligen ha en ateljé igen. Har varit atelje lös i 1 1/2 år. Helt sjuk historia det, men jag har jobbat på och 3 utställningar har gjorts vid mitt köksbord och det går om någon undrar annat. Tänker på Ragnheidur på Island som visade ett foto på där hon satt vid sitt köksbord på 60-talet och gjorde sina bilder på nätterna. Hon hade 6 barn att ta hand om på dagarna. Men det finns många kvinnor som gjort så i historien. Men det är inte av samma anledning för min del tror jag! Nu har jag min lilla ateljé i Ängelholm och jag njuter av min ledighet och mitt nya rum.
Här ska det bli mycket gjort i sommar!

Just nu kollar jag nästan bara in Amerikanska konstnärer. Känns bra. Tror det handlar om distans, till det lokala och Svenska. Att se bortanför. Eller att ha någon slags ickereferens. Göra en omstart. Ska snart ta mig över sundet och titta på Philip Guston som jag kom i kontakt med första gången på 80- talet. Såg en utställning i New York för en massa år sen. Så det ska bli kul att se en större utställning med honom.

Comments

Anders said…
Hej Gertrud,
och här hitta jag dig. Varmt välkommen till Ängelholm.

Anders Weberg
Lite om mig! said…
Ja tackar Anders! Hur har du haft det i Frankrike? Vi syns i ateljen, har varit vrål-sjuk i två dagar. hals& feber& värk. tror det var en grej som Sture fick för 2 veckor sen. vi ses.

Gertrud